توضیحات
طبیعت هل سیز:
طبع هل سبز گرم و خشکه و به همین خاطر میتونه باعث بالارفتن سوخت ساز بدن بشه و از طرفی برای کسانی که از خشکی پوست رنج میبرن، استفاده زیاد اون توصیه نمیشه.
– هل سبزچگونه بدست میآید
هل اصالتا اهل به هندوستان، نپال و بوتانه، اما در خیلی از مناطق گرمسیری آسیا مثل چین، ویتنام، مالزی، کره و ژاپن هم پیدا میشه. بهطورکلی میشه گفت کشت هل از مناطق گرمسیری و آبوهوای مرطوب هندوستان شروع شده. این گیاه از تیرهی زنجبیلهاست و نام علمی اون (Elettaria cardamomum) است. سه شاخه اصلی اون هل سبز، هل سیاه و هل سفید هستند. میوهی هل بهصورت غلافهای کوچکی هستن که داخل اون دونههای سیاهی وجود داره. هم غلاف و هم دونهها عطر و طعم دلپذیری دارن.
– خواص هل سبز
علاوه بر مصرف در آشپزی، استفاده از هل سبز به عنوان یه گیاه دارویی سابقه ای طول و دراز در فرهنگ هندی و پزشکی سنتی چینی داره. باور طبیبا سنتی بر این بوده است که هل درمانی برای عفونت های دندان و لثه، ناراحتی گلو، گرفتگی ریه، سل ریوی، التهاب پلک، اختلالات گوارشی، ناراحتی کلیه، و سنگ کیسه صفرا محسوب میشه و به عنوان یک پادزهر برای سموم و زهرها نیز کاربرد داره. علاوه بر این خواص:
– ادرار آور بوده و عادت ماهانه رو روان میکنه.
– اضافه کردن دانه های هل به چای یا استفاده از دمنوش اون، آرامبخش بوده و از ایجاد سردردهای میگرنی جلوگیری میکنه.
– خوردن آبپز شده ی اون ورم های درونی رو از بین میبره و بیماری های رحم رو برطرف میکنه.
– گزاشتن پماد اون بر پیشانی، برای سردرد مفیده.
– ضمادش هم با مخلوط ریحان، برای نیش کره دم مثل پادزهر عمل میکنه.
– روش مصرف هل سبز
هل سبز به شکل غلاف هایی کوچک که دونه های سیاه رنگ درون اونها قرار گرفتن، دیده میشه. هم دونه ها و هم غلاف هل دارای عطر و طعم دلپذیریه به همین خاطر، هل به عنوان یه عامل طعم دهنده در آشپزی هندی بسیار مورد استفاده قرار میگیره. چای هل در کنار چای زنجبیل از نوشیدنی های بسیار مشهور در هند محسوب می شود. میتونین از دانه هل سبز کامل و یا پودر هل درون چای و یا انواع خورشت های ربی استفاده کنین. اما یادتون باشه که برای عطر بیشتر باید دانه هل رو کمی بشکنید و بعد درون چای یا غذا مورد استفاده قرار بدین.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.