ترخون خشک

37,000تومان350,000تومان

 ترخون

نام علمی: Artemisia dracunculus

نام های دیگر: تَرخون یا تَلخون

طبع:  گرم و خشک

محل رویش: ایران، دره‌های آبرفتی روسیه و نواحی غربی آمریکای شمالی

مورد استفاده:  ترخون با رادیکال آزاد در بدن مبارزه می کند، از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند، کاهش قند خون، جلوگیری از کم خونی، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

گونه گیاهی: تیره کاسنی

شناسه محصول: نامعلوم دسته:

توضیحات

ترخان نوعی گیاه چند ساله است که 500 سال قبل از میلاد مسیح از آن استفاده‌ می‌ شده است. دارای خواص دارویی و درمانی است. برای به‌دست آوردن ترخان خشک پس از خریداری پاک کردن و شستشو آن را روی پارچه‌ ای می‌ ریزند تا خشک شود، سپس آن را خرد می‌کنند.

مشخصات گیاه ترخان خشک:

ترخان یا ترخون،تلخون نام علمی گیاهی به نام Atememisia  dracunclus و از خانواده گل آفتاب‌ گردان است. درباره تاریخچه گیاه ترخان باید گفت که اولین بار در مناطق روسیه و سیبری این گیاه کاشت شد. قدمت گیاه ترخان به حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح بر می‌گردد. ترخان نوعی سبزی خوراکی است که برخی آن را خشک کرده و مورد استفاده قرار می‌ دهند. ارتفاع گیاه ترخان بین 20 تا 60 سانتی متر و یا بیشتر می‌ باشد.

ترخان دارای برگ‌ های ساده سبز رنگی می‌ باشد. برگ های ترخان قاعده ای است. ساقه ترخان به سه لوب منقسم می‌شود و کاپیتول های این گیاه کوچک و خوشه‌ ای سبز رنگ می‌ باشد. قسمت های مورد استفاده گیاه ترخان برگهای این گیاه به همراه سرشاخه‌ های جوان می‌ باشند. از ترخان برای طعم و مزه دادن به غذاها و خوراکی‌ ها استفاده می‌ شود.

نحوه کاشت گیاه ترخان:

کاشت گیاه ترخان (ترخون) به صورت رویشی و از طریق روش های زیر حاصل می‌شود.

  • قلمه ساقه‌ای:در این روش پس از جدا نمودن ساقه‌ های جوان و سبز از پایه مادری آنها را در زمین مورد نظر می‌کارند. استفاده از این روش زیاد جوابگو نبوده و کمتر استفاده می‌شود.
  • پاجوش: در این روش از پایه‌ های مادری حدود 3 الی 4 ساله پاجوش‌ های متعددی به وجود می‌ آید که هر پاجوش از ساقه و ریشه مناسبی برخوردار است. در این روش شما پاجوش‌ ها را به ضخامت 4 تا 5 سانتیمتر در خاک قرار می‌دهید و سپس از این طریق پاجوش‌ های بیشتری به وجود می آید سپس می‌توانید آنها را جدا و به چند قسمت تبدیل کنید و بکارید.
  • تقسیم ریشه:  از این روش بیشتر برای کاشت ترخان استفاده می‌شود ریشه ترخان را از خاک در آورده و به چند قسمت تقسیم می‌کنند و می‌کارند.

خواص ترخان خشک:

-از گرفتگی عضلات جلوگیری می کند.

-استخوان را سالم نگه می دارد.

-سیستم ایمنی بدنتان را تقویت می کند.

-دندان ها را تقویت میکند.

-چشم را سالم نگه می دارد.

-به عنوان یک ادرارآور طبیعی عمل می کند.

-درد دندان را کاهش می ده.

-علائم بی خوابی را کاهش می دهد.

-به رفع اضطراب کمک می کند.

-بوی بدن را کاهش می دهد.

-عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.

-ضد روماتیسم و اشتهاآور است.

-استفاده از ترخان قاعده آور است.

-ترخان تقویت کننده اعصاب می باشد.

کاربرد ترخان خشک:

از ترخان به صورت سبزی استفاده‌ می شود. بیشتر کاربرد ترخان خشک شده در پخت و پز می‌باشد و در مصارف پزشکی نیز از ترخان استفاده می شود. خاصیت بی حس کنندگی دارد. با استفاده از ترخان بوی بد بدن و دهان از میان می‌ رود. از ترخان به عنوان نمک در غذاهای استفاده می شود افرادی که فشارخون دارند می‌توانند ترخان مصرف کنند. از ترخان روغن تولید می‌شود.

توضیحات تکمیلی

وزن نامعلوم
ابعاد نامعلوم

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “ترخون خشک”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *