توضیحات
بادام کوهی گونههای مختلفی دارد که در ایران میرویند و مغز تمامی آنها تلخ بوده و قابل مصرف نمیباشد. ولی مردم مناطق مختلف ایران دانههای بادام کوهی را پس از شستن زیاد شیرین کرده و استفاده مینمایند.
بادام کوهی گونههای مختلفی دارد که در ایران میرویند و مغز تمامی آنها تلخ بوده و قابل مصرف نمیباشد. ولی مردم مناطق مختلف ایران دانههای بادام کوهی را پس از شستن زیاد شیرین کرده و استفاده مینمایند. در اینجا به نام علمی و مشخصات مربوط به یک گونه از آنها اشاره شده است.
نام علمی درختچه:
Amygdalus Lycioides Spech میباشد. نامهای دیگر بادام کوهی در کتب طب سنتی، بادامک، بیو، ارجن، ارژن، بادامچه، بوخورک، ارجنک، بیف، آقچالی، قره چالی و تنگرس نامیده شده است.
مشخصات ظاهری:
درختچهای است با شاخههای جوان و خاردار که رنگ شاخهها قهوهای روشن و پس از مدتی خاکستری رنگ میشوند. برگهای آن چرمی شکل، باریک و نوک تیز با ابعادی مختلف و میوهاش کرکدار، مخملی و ابعاد میوه در گونههای مختلف متغیر است.
ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در بادام کوهی:
آب، انرژی، پروتئین، روغنهای اشباع نشده، نشاسته، کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم و ویتامینهای B3, B2, B1 در آن تشخیص داده شده است.
خواص درمانی:
تقریباً خواص مغز بادام کوهی با مغز بادامهای دیگر مشابه است. دم کرده برگها باعث برانگیخته شدن تمایلات جنسی، افزاینده اسپرم، ضد طپش قلب و مفید برای بیماریهای قلبی میباشد. در استعمال خارجی استفاده از برگها به صورت ضماد مسکن درد گودی کمر میباشد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.