توضیحات
نعنا گیاهی چند ساله است که رشد و تکثیر آن از طریق ریشه صورت میگیرد. از خشک شده نعنا در ماست، دوغ و تهیه دمنوش و آش رشته استفاده می شود. دارای خواص دارویی و درمانی است. خشک کردن آن نیز به این طریق است که پس از تهیه و تمیز و شستشو نمودن آن را روی پارچه می ریزند تا خشک شود سپس نعنا را خرد میکنند.
تاریخچه نعنا خشک:
نعنا به دلیل طعم و عطری که دارد. دارای تاریخ طولانی میباشد گفته میشود که استفاده از گیاه نعنا به حدود هزار سال پیش باز میگردد. در طب سنتی قدیم از گیاه نعنا برای درمان بیماری ها استفاده می شده است. در یونان، رم و مصر باستان از گیاه خشک شده نعنا در سالهای گذشته استفاده می شده است.
مشخصات گیاه نعنا و طریقه رشد و نمو آن:
نعنا نوعی گیاه علفی چند ساله است که دارای شاخه های هوایی است. توجه داشته باشید که اندام های بالایی گیاه نعنا در طول زمستان خشک میشود و در بهار دوباره رشد میکند. ساقه نعنا چهارگوش می باشد و بر اساس شرایط جغرافیایی طول ساقه آن بین 20 تا 90 متر می باشد. دارای برگ های پهن و بیضی مانند میباشد. برگ های گیاه نعنا دارای رنگ سبز می باشند و عطر بوی خاصی دارند. گل های گیاه نعنا نیز بصورت خوشه ای مجتمع و به رنگ بنفش روشن می باشند.
نحوه کاشت و تکثیر این گیاه از طریق ریشه می باشد بدین طریق که شما ریشه یک گیاه نعنا را تهیه و آن را در زمین مورد نظر می کارید. پس از مدتی ریشه این گیاه در زیرخاک حرکت و رشد میکند، و مساحتی زیادی را از آن خود می کند. به طوری که از یک ریشه نعنا بطور متوسط در حدود یک متر در یک متر نعنا رشد میکند. البته این بسته به شرایط جغرافیایی و نوع خاک و مسائل دیگر دارد.
خواص نعنا خشک:
نعنا خشک تقویت کننده معده و بدن می باشد. باد و گاز معده و روده را خارج می سازد.
برای از بین بردن سکسکه و دل پیچه، استفراغ و … موثر است.
در درمان سوء هاضمه و دل دارد کاربرد دارد.
برای رفع مشکلات دستگاه گوارشی مفید است. برای رفع کم خونی و در پیشگیری از سرطان مفید است.
در شفافیت پوست موثر است و خاصیت چربی سوزی دارد.
در تنظیم فشارخون، سلامت دهان و بهبود عملکرد کبد تأثیرگذار است.
کاربرد نعنا خشک:
از برگ های خشک شده نعنا برای خوشبو و معطر نمودن ماست و دوغ استفاده میشود. همچنین شما می توانید نعنا را با روغن داغ نموده و بر روی آش رشته بریزید تا طعم خاصی بگیرد. خاصیت داروئی و درمانی دارد. در تهیه سالاد شیرازی نیز استفاده می شود. به عنوان جوشانده استفاده می شود. در تهیه چای نیز کاربرد دارد و به چای طعم خاصی می دهد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.