توضیحات
چای ترش نوشیدنی کم کالری، به رنگ قرمز یاقوتی و دارای طعم ترش است که معمولاً با شکر نوشیده می شود. این چای کافئین ندارد و بسته به سلیقه و ذائقه می توان آن را با ادویه هایی مثل دارچین، زنجبیل، میخک یا جوز دم کرد.
چای ترش که به آن چای مالمیر، چای مکه، چای روزل یا چای قرمز نیز می گویند از کاسبرگ های گیاه چای ترش تهیه می شود. چای ترش گیاهی یک ساله با بوته هایی به اندازه به ۲ تا ۳ متر، برگ هایی چند وجهی و زرد رنگ مایل به سبز همراه با گل هایی به رنگ قرمز است.
چای ترش در بسیاری از کشورهای مختلف به صورت نوشیدنی گرم یا سرد مصرف می شود. در آمریکای لاتین و بخصوص جامائیکا مصرف آن متداول است و بنام گل جامائیکا، و در شمال آفریقا بنام چای سودانی و در مصر بنام کرکده مشهور است.
اولین بار چای ترش در غرب آفریقا کاشت شده است و امروزه در مناطق بسیاری از آفریقا، آسیا، استرالیا، هند، مالزی، اتریش، آمریکای مرکزی و بسیاری از کشورهای گرمسیری کاشت میشود. در ایران چای ترش وارداتی است و در منطقه گلمورتی استان سیستان و بلوچستان برای اولین بار کاشت شده است.
مواد تشکیل دهنده چای ترش:
15 تا 30 درصد چای ترش را اسیدهای آلی به وجود می آورند. (اسید مالیک، اسید تارتاریک و اسید سیتریک از اسیدهای آلی موجود در چای ترش هستند.) این ترکیبات در بسیاری از میوه ها مثل انگور دیده می شوند. اسید های آلی به افزایش ایمنی بدن، داشتن پوستی بهتر، کاهش فشار و کلسترول خون، کنترل التهابات و بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکنند. طبع چای ترش سرد و خشک می باشد.
خواص چای ترش:
چای ترش خاصیت های بی شماری دارد که آن را به یک نوشیدنی فوق العاده تبدیل کرده است. چای ترش حاوی مقادیر بالایی ویتامین D، ویتامین C، ویتامین A، آهن، کلسیم، پتاسیم، اسید سیتریک و آنتی اکسیدان ها و آنتوسیانین می باشد.
کاهش کلسترول، کمک به دستگاه گوارش، دستگاه ایمنی و کاهش التهابات از فواید چای ترش است. چای ترش به کاهش فشار و قند خون کمک کرده و در محافظت از قلب کمک کننده است؛ این گیاه همچنین ادرارآور نیز هست. چای ترش منبع غنی از ویتامین C است. این ویتامین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن در نتیجه مانع از ابتلای افراد به سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شود. چای ترش در کاهش تب نیز مؤثر است.
چای ترش در کاهش وزن مؤثر است؛ طبق تحقیقات انجام شده مصرف چای ترش باعث کمتر جذب شدن نشاسته و گلوکز میشود در نتیجه وزن را کاهش میدهد. هم چنین چای ترش تولید آمیلاز (آمیلاز سرعت فرآیند جذب کربوهیدرات) را متوقف می کند بنابراین چای ترش همیشه یکی از محصولات مرتیط به لاغری است.
مضرات چای ترش:
مصرف بیش از اندازه چای ترش سبب کاهش فشار خون میشود بنابراین افرادی که از افت فشار خون رنج می برند باید از مصرف آن خودداری کنند. زیرا سبب ضعف، سرگیجه و حتی آسیب به قلب و مغز می شود. مصرف چای ترش به واسطهی تأثیراتی که بر جریان خون در رحم و لگن دارد، در دوران بارداری توصیه نمیشود. برای کسانی که تحت درمان هورمونی هستند نیز با احتیاط مصرف شود در موارد نادر مصرف چای ترش در برخی از افراد موجب توهم میشود؛ همچنین در برخی موارد حساسیت (قرمز شدن چشم یا تب) به مصرف چای ترش گزارش شده است.
میزان مصرف چای ترش:
اگر چای ترش را به صورت گل خشک مصرف می کنید 10 گرم و در صورت مصرف به شکل عصاره 100 میلیگرم از آن کافی است. بهترین میزان مصرف چای ترش تنها یک فنجان در روز می باشد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.